Ny teknik tilbyder bedre vilkår for klienter

Ny teknik tilbyder bedre vilkår for klienter

18. oktober 2018 0 Af admin

Kørestole har været en del af livet for folk med handicap og forskellige motoriske udfordringer i mange, mange år. Og i løbet af disse år har teknikken bag kørestolene (heldigvis) udviklet sig en del. Tænk bare på, hvor ubehagelige og besværlige kørestole var engang.

Dengang var sæderne stenhårde, og ikke indrettet til at akkommodere forskellige størrelser og behov. Hjulene var ydermere tunge og utrolig svære at rulle frem og navigere med. Siden er der dog sket helt vildt meget med hensyn til kørestolens udseende og design.

Mere fokus på individet

En af de helt store forandringer der er sket er, at man er blevet mere opmærksomme på, at alle brugere af en kørestol er forskellige. Som terapeut ved du, at alle de motorisk hæmmede klienter møder forskellige udfordringer i deres hverdag.

Nogen af dem har måske børn, som de skal kunne følge med på trods af kørestolen. Andre har bestemte steder på kroppen, som gør ondt, eller som har brug for noget ekstra hjælp. Og andre igen er lidt større end gennemsnittet og har brug for en kørestol, som giver plads til dette, uden at det bliver ubehageligt.

En proces i konstant udvikling

Nye designteknikker og mere innovative udviklere har gjort hensynet til det enkelte menneske og individet langt lettere at imødekomme for de behandlere og terapeuter, som skal bestille hjælpemidler hjem og rådgive personer med særlige behov.

Og heldigvis stopper udviklingen ikke. Den moderne teknologi tages nemlig hele tiden og implementeres i markedet for hjælpemidler til udfordrede mennesker, ikke mindst når det kommer til kørestole. Dette ser man blandt andet inden for den særlige gruppe af kørestole, som hedder el kørestole. En el kørestol kan noget helt særligt, fordi den giver muligheder, som den normale kørestol ikke gør.

Hvad er en el kørestol?

Som det fremgår af navnet, så er en el kørestol egentlig bare en kørestol med el. Man kan på mange måder sammenligne den klassiske kørestol og el kørestolen med en normal cykel og en el cykel. Princippet er på mange måder helt det samme, men effekten er helt anderledes.

I stedet for at bruge sine hænder og arme til at trille kørestolen, så kan brugere med en el kørestol nemlig lade et batteri gøre arbejdet for dem. Det vil sige, at kørestolen på det nærmeste er selvkørende. Dog skal de selvfølgelig stadig selv styre retning og lignende.

Hvem kan have gavn af en el kørestol?

El kørestole kan henvende sig til alle kørestolsbrugere, som gerne vil have en lidt nemmere hverdag. Den gør det nemlig utrolig nemt at komme rundt omkring, særlig på de længere afstande. Men der er alligevel en særlig gruppe af brugere, som man med fordel kan anbefale denne type af stol til.

Det er nemlig de mennesker, som ikke har særlig meget energi og muskelkraft. Eller dem, som på grund af et handicap ikke kan bruge hænderne eller armene særligt effektivt. Disse mennesker vil kunne få et langt nemmere liv med en el kørestol.